Selecteer een pagina

Een onzichtbare brug die ons naar de overkant én de heilige graal brengt

 

Symboliek in Hollywoodfilms heeft me altijd enorm gefascineerd. In 1989 kwam de derde Indiana Jones film uit: The Last Crusade. Indiana Jones gaat op zoek naar de heilige graal en moet hiervoor de ultieme test doorstaan: de Leap of Faith. Staande voor een enorme afgrond is er maar één manier om aan de overkant te komen en dat is: vertrouwen, en de stap wagen. Hij zet zijn voet naar voren, doet een schietgebedje, zet zijn voet neer en…. er blijkt een onzichtbare brug onder zijn voeten te liggen die hem naar de overkant én de heilige graal brengt.

De leap of faith durven wagen wordt er iets heel krachtigs mogelijk

Destijds toen de film uitkwam was ik 20 en raakte de symboliek me al enorm. De scene is me altijd bijgebleven. Laatst las ik ergens dat het onmogelijk is om een afgrond over te steken in twee stappen en mijn ervaring is: het kan wél! Sterker nog – daar zit juist de “juice” van het leven! Want als we de leap of faith durven wagen wordt er iets heel krachtigs mogelijk: échte groei.

Toen ik vier jaar geleden ontslag nam bij ASML om mijn eigen onderneming te starten en ontwikkelingsgerichte astrologie in te zetten in mijn coaching, voelde ik me als Indiana Jones aan de rand van de afgrond. Alle mogelijke doemscenario’s kwamen als Hollywoordfilms voorbij mijn geestesoog. Vooral ‘s nachts. Het voelde daadwerkelijk alsof mijn bestaan en overleving in gevaar was, hoezeer ik ook vanuit logica snapte dat er weinig vreselijks zou gebeuren.

Uiteindelijk, na lang wankelen op die richel, zette ik de stap. En…. m’n voet landde op een tot dan toe onzichtbare brug. Hij was er gewoon, ik stond nog wel wat te flapperen met m’n armen zo die eerste stappen, maar hij was er. Ik had mezelf overwonnen en het allerengste mogelijk gedaan. En aan de overkant van de afgrond vond ik ik mijn heilige graal.

De brug is er altijd

In mijn dagelijkse coachingsbedrijf zie ik mijn klanten op diezelfde richel staan, wankelend, heen en weer schuifelend, wel niet, wel niet. En mag ik de liefdevolle supporter en getuige zijn van de stap, als een juichende toeschouwer op de Via Gladiola. Ik zie die brug vaak allang. En toch heeft het weinig zin om mensen maar te blijven overtuigen dat ie er echt is. Daar steken ons overlevingsinstinct en onze (onbewuste) overtuigingen vaak een stokje voor.

Maar we kwamen hier om te groeien. De moed te leren om leiderschap te nemen over onszelf en ons leven, en keer op keer de leap of faith te wagen. Want door dit moedige pad te gaan, komen we steeds dichter bij de heilige graal, waarin we onze eigen essentie en grootsheid weerspiegeld zien. Om deze vervolgens als onze unieke bijdrage aan deze wereld te kunnen weggeven….

Patty

Wil je weten hoe symboliek doorwerkt in ons dagelijks leven?

Op mijn Facebookpagina geef ik regelmatig beschouwingen op de bewegingen in het universum die onze ontwikkelingsthema’s symboliseren.

De cycli van vier planeten geven inzicht welke groeifase je zit, wat je hier wil leren. Ontdek wat in uitdagende tijden de juiste keuze is.

Met de Nieuwe Maan jouw nieuwe begin enorme kracht meegeven

Share This