Selecteer een pagina

De planeet van liefde en schoonheid Venus begint op 5 oktober aan haar anderhalf jaarlijkse retrogradegang. Gedurende zo’n 40 dagen en 40 nachten loopt Venus terug in de dierenriem van 10° Schorpioen naar 25° Weegschaal.

 

In de tijd dat Venus retrograde loopt transformeert ze ook van de avondster in de morgenster. Nu is Venus natuurlijk geen ster maar een planeet maar ik weet niet of je afgelopen zomer net na zonsondergang nog naar de hemel gekeken hebt? Die enorme heldere “ster” dat is Venus. En na de retrogradegang staat Venus niet meer aan de avondhemel maar aan de ochtendhemel.

Aangezien Venus de Godin van de liefde is werpt deze periode ook licht op je relaties.

Vaak worden in de populaire astrologie een hoop waarschuwingen gegeven voor Venus retrograde: ga niet je haar verven, start geen nieuwe relaties en oh ja, je kunt ook nog oude liefdes tegenkomen. Maar Venus retrograde geeft je juist een hele mooie uitnodiging om diep in jezelf te kijken. Hoe heb je voor de Venus in jezelf gezorgd in de afgelopen anderhalf jaar? Oftewel; hoe ben je bezig geweest met de dingen die echt waarde voor jou hebben? Wat wil je ECHT, wat zijn jouw diepste verlangens? Venus start haar retrogradegang in het teken Schorpioen dus we worden gedwongen daar heel eerlijk over te zijn. En aangezien Venus de Godin van de liefde is werpt deze periode ook licht op je relaties. Past de relatie waar je in zit wel bij wat jij echt belangrijk vindt in een relatie? Is je relatie misschien vastgelopen maar blijf je eraan sjorren? En mocht je inderdaad oude liefdes tegenkomen in deze tijd dan nodigen deze je uit om bij jezelf te rade te gaan of jouw waardes wat betreft een relatie veranderd zijn. Een soort relatie evaluatie dus.

Past de relatie waar je in zit wel bij wat jij echt belangrijk vindt in een relatie?

Als je ineens je haar paars verft of een relatie met een “foute” man of vrouw aangaat tijdens een Venus retrograde kan ik me voorstellen dat je er later spijt van hebt. Maar de reden om je haar paars te verven of te vallen voor die foute man of vrouw zit diep van binnen. Misschien heb je te weinig aandacht gegeven aan jouw innerlijke Venus, jouw eigenwaarde, jouw verlangens, jouw schoonheid? Venus retrograde maakt daar korte metten mee door die opgehoopte energie eruit te gooien. En ja, dan kan het zijn dat je je haar paars verft.  Het doet me denken aan die shampoo reclame: “omdat je het waard bent”. En dat is precies het punt hier. Je bent het waard en het is belangrijk om van jezelf te houden. Venus retrograde herinnert je hieraan.

Misschien heb je te weinig aandacht gegeven aan jouw eigenwaarde, jouw verlangens, jouw schoonheid?

Venus wordt ook in verband gebracht met geld en bezittingen. En in retrograde nodigt zij je uit om ook op deze gebieden diep in jezelf te kijken wat je wilt manifesteren en of jouw manier van geld verdienen wel bij jouw innerlijke waarden past. Venus in Schorpioen is klassiek: geld van anderen. Uitingen daarvan kunnen bijvoorbeeld een erfenis of lening die ineens in de spotlights staat.

Past jouw manier van geld verdienen wel bij jouw innerlijke waarden?

Als je die weg naar binnen gaat en je weer verbindt met je innerlijke Godin, jouw Venus (ook voor mannen trouwens) dan zal je zien dat als Venus half november weer recht gaat lopen je met een hernieuwd gevoel van kracht in je relaties en je eigenwaarde staat. Omdat je jezelf eraan herinnerd hebt wat jij belangrijk vindt en wat je diep van binnen verlangt.

Een magische tijd dus ik zou zeggen: happy Venus retrograde!

Wil je weten hoe Venus retrograde voor jou persoonlijk uitwerkt?

Op mijn Facebookpagina geef ik verdiepingen op astrologische thema’s, extra informatie en regelmatig persoonlijke duidingen van bepaalde planeetstanden.

De cycli van vier planeten geven inzicht welke groeifase je zit, wat je hier wil leren. Ontdek wat in uitdagende tijden de juiste keuze is.

Met de Nieuwe Maan jouw nieuwe begin enorme kracht meegeven

Share This

Deel dit bericht