Selecteer een pagina

Astrologisch gezien zijn er zijn grote en klein(ere) gebeurtenissen. Dat Uranus in maart 2019 voor de komende zeven jaar in het teken Stier loopt valt in de categorie: GROOT.

 

Ik kijk naar astrologie vanuit een evolutionair oogpunt. Wat concreet inhoudt dat ik astrologische gebeurtenissen altijd duidt vanuit het principe dat wij als collectief en als persoon op een punt in onze ontwikkeling zijn gekomen dat er een bepaalde leerervaring nodig is.

Uranus is één van de langzaam lopende planeten. Hij doet er zo’n 84 jaar over om een rondje door de dierenriem te maken dus blijft gemiddeld zo’n zeven jaar in een teken staan. En vanuit het evolutionaire oogpunt bekeken zijn we aangekomen op een punt in onze ontwikkeling waar het nodig is om de symboliek van Uranus, gekleurd door het teken Stier, te ervaren en ontwikkelen.

Uranus is het deel in ons wat niet van regeltjes en autoriteit houdt.

Elke planeet in het universum symboliseert een deel van ons menselijk bewustzijn en heeft een psychologische functie zoals bijvoorbeeld intelligentie of emotionele verbinding. En elke planeet, elke functie, is in ons allemaal aanwezig. En de psychologische functie van Uranus is: authentiek zijn, helemaal zonder pardon jezelf zijn ongeacht wat anderen daarvan vinden. Uranus is het deel in ons wat niet van regeltjes en autoriteit houdt. “Hoezo doen we dat altijd ZO?” En daarmee is Uranus een rebelse energie want ingaan tegen de heersende cultuur of regels vereist nou eenmaal rebellie. Niet voor niets heerst Uranus over het eigenzinnige teken Waterman.

Waar Uranus staat in jouw persoonlijke horoscoop geeft het levensgebied aan waar jij helemaal jezelf wilt zijn. En dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan want zijn wij niet allemaal voor een groot deel een product van onze opvoeding, onze scholing, onze cultuur etc.?  In de Transactionele Analyse wordt de term “ingeslikte ouder” gebruikt. Hoeveel van onze acties en beslissingen zijn ECHT van ons en wat hebben we “ingeslikt”? En het gaat er niet om dat we het exacte antwoord op deze vraag vinden. Waar het om gaat is dat je je bewust bent dat in alles wat je denkt, voelt en doet een deel zit van je ouders, je omgeving en je cultuur. En Uranus is dat deel in ons die ons elke keer de vraag stelt: “Waar is mijn leven niet (helemaal) van mij?” en “waar mag ik nog meer individualiseren en authentiek mezelf zijn?”. En dat doet hij door doorbraken af te dwingen met zijn onverwachte en patroondoorbrekende energie.

De afgelopen zeven jaar van Uranus in het teken van de strijder Ram is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Ram is een vurige, felle energie en gecombineerd met de door- of afbrekende energie van Uranus heb je in de afgelopen jaren waarschijnlijk meerdere malen het gevoel gehad de feniks te zijn, die vanuit volledige ontbranding herrijst uit zijn eigen as. En daarmee is er waarschijnlijk veel veranderd in je leven. Precies het doel van Uranus want je MOET veranderen.

Stier is het symbool van kalmte en sereniteit

Het teken wat volgt op Ram is Stier en zoals alle tekens in onze dierenriem: het volgende teken is een REACTIE op het vorige teken. In het teken Ram heeft Uranus veel spanning opgebouwd, spanning die tot doorbraak en soms tot afbraak heeft geleid.

Tussen vorig mei en november hebben we al een voorproefje gehad van deze energie. En nu, vanaf 6 maart 2019 loopt Uranus voor de komende zeven jaar in Stier, een heel ander beest! Bij de meeste mensen roept een stier het beeld op van de Spaanse toreador die met een rode lap het beest probeert te bedwingen. Maar zoals ik altijd uitleg aan mijn Stier klanten: een stier is natuurlijk vooral een mannelijke koe die normaal gesproken in de wei rustig staat te grazen. Gewoon kaken op en neer, lekker in de zon en af en toe een blik over de wei naar zijn vrouwelijke soortgenoten. Wie maakt em wat? Stier is het symbool van kalmte en sereniteit en zal slechts door terging of druk veranderen in de “raging bull”.

Kalmte en sereniteit. Klinkt dat niet als iets wat wij enorm nodig hebben in de wereld en ons leven? Als reactie op Uranus in Ram nodigt Uranus in Stier ons uit om kalmte en sereniteit te vinden, te aarden. En Uranus blijft Uranus dus welke doorbraak heb jij nodig om helemaal jezelf te worden?  Welke patronen mag jij doorbreken? Waar is jouw leven niet van jou? Het huis of huizen die Uranus de komende jaren in jouw persoonlijke horoscoop doorkruist geeft specifiekere informatie over hoe je tot die doorbraak kunt komen. Op de Stier manier dus: hoe kan ik vanuit kalmte, sereniteit en innerlijke rust helemaal mezelf worden?

Ook op collectief niveau zullen we de uitwerking van Uranus in Stier niet kunnen ontlopen.

Stier is klassiek verbonden met geld en we kunnen zeker doorbraken op het gebied van ons financiële stelsel verwachten. En of dit dan de verdere doorbraak van crypto currencies als BitCoin gaat betekenen kan ik niet zeggen. Symboliek is nu eenmaal niet hetzelfde als letterlijke gebeurtenissen. Maar als we de klok terugdraaien en de eerdere periodes van Uranus in Stier beschouwen dan was daar altijd een grote economische verandering zichtbaar.

Stier wordt ook in verband gebracht met ons lichaam en samen met Uranus die technologie symboliseert kan dit letterlijk het “verbeteren” van ons lichaam zijn. In de documentaire “Do you trust your computer?” die oa gaat over AI (arteficial intelligence) hoorde ik Elon Musk zeggen: “If you cannot beat them, join them” waarbij hij refereerde aan het inbouwen van AI in ons lichaam. De vele science fiction films over dit onderwerp hebben ons al laten wennen aan dit idee en het is voor een deel ook al onze werkelijkheid.

Symboliek is nu eenmaal niet hetzelfde als letterlijke gebeurtenissen.

Het aardse teken Stier heeft ook letterlijk te maken met de natuur, voedsel en onze aarde. Veranderingen in aan de aarde zelf. En TERWIJL ik deze blog zit te schrijven vindt er een aardbeving plaats in Lombok, hoezo creepy synchroniciteit! Veranderingen aan de aarde dus, de manier waarop wij landbouw bedrijven en wat dacht je van deze nare variant van Uranus (technologie) in Stier (landbouw): genetisch gemanipuleerd voedsel.

Met Uranus kunnen we het onmogelijke verwachten en jij, ik en de rest van de wereld hebben de komende zeven jaar om dit ontwikkelingsvraagstuk te tackelen. Zodat we in 2025 door kunnen naar de volgende horde: Uranus in Tweelingen.

Het is fijn om te weten waar de eerste graden van Stier vallen in jouw persoonlijke horoscoop aangezien dit de arena is waar je jouw ontwikkeling naar individualisatie en jezelf zijn geactiveerd wordt.  

Patty

Wil je weten over hoe Uranus in Stier voor jou persoonlijk uitwerkt?

Op mijn Facebookpagina geef ik verdiepingen op astrologische thema’s, extra informatie en regelmatig persoonlijke duidingen van bepaalde planeetstanden.

De cycli van vier planeten geven inzicht welke groeifase je zit, wat je hier wil leren. Ontdek wat in uitdagende tijden de juiste keuze is.

Met de Nieuwe Maan jouw nieuwe begin enorme kracht meegeven

Share This