Selecteer een pagina

Als je mij al langer volgt (of andere astrologiekanalen) dan zal het je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: de planeet Saturnus is op 20 december 2017 in het teken Steenbok gaan lopen en blijft daar de komende drie jaar regeren. En grappig dat ik dat woord zo opschrijf: regeren.

 

Het klinkt wat streng maar heeft ook iets van helderheid: “ah duidelijk, Saturnus regeert in Steenbok”. Saturnus en Steenbok symboliseren trouwens ook letterlijk regeringen en structuren: een groot onderwerp in zichzelf en buiten de scope van deze blog. 

 

Saturnus heeft een moeizame reputatie in de astrologie. Want Saturnus is moeilijk, geeft belemmeringen en is somber. Steenbok wordt ook al niet als het vrolijkste teken van de dierenriem gezien dus velen denken: “Getver, dat wordt wat in de komende jaren”. En dan gaan we zo voorbij aan de wijsheid van Saturnus, het ongelofelijke potentieel wat Saturnus ons biedt!

 

Mijn geliefde leraar zegt het altijd heel mooi: “Saturnus- en Steenbokenergie stelt je in staat om dingen te doen waar je geen zin in hebt”. En hoe mooi kan dat zijn: doen waar je GEEN zin in hebt? 

 

Hoeveel zin heb jij om aan iets moeilijks te beginnen?

 

Vraag voor mijn schrijvende medemensen: hoeveel zin heb jij om aan een verhaal of boek te BEGINNEN? En hoeveel voldoening geeft het om em dan AF te hebben? Precies, dat gevoel bedoel ik. Een website bouwen, een opleiding volgen, op dieet gaan, stoppen met roken, snoepen, zitten, etc. Het zijn vaak van die langdurige klussen waar we de houding van: “tanden op elkaar en gaan” moeten aannemen om tot een resultaat te komen wat vaak wat langer op zich laat wachten dan een kwartier. Maar die klussen zijn NODIG. Om te komen op het punt waar jij wilt zijn en wie je wilt zijn.

 

In gesprek met mijn klanten gebruik ik vaak de volgende analogie: stel je een concertpianist voor in het concertgebouw, prachtig virtuoos spelend. Schijnbaar moeiteloos vliegen zijn vingers over de toetsen en de pianist zelf lijkt in trance. Maar iedereen die naar de moeiteloze virtuositeit van een concertpianist luistert weet: om zo te kunnen spelen heeft hij vele duizenden uren toonladders geoefend. Zelf heb ik vele jaren klassiek piano gespeeld en de opbrengst van al die uren toonladders en muziekstukken instuderen is wonderschoon. Want ineens is daar het moment: alles komt samen, het stuk speelt zichzelf, mijn vingers bewegen vanzelf, mijn lichaam begint mee te bewegen met de melodie – totale synergie! Doen waar ik geen zin in had leidde naar het ervaren van eenheid, vervoering. En… tevredenheid: ik kan dit, ik ben het waardig dit stuk te spelen.

 

De energie van Saturnus in Steenbok zal ons de komende jaren de mogelijkheid te geven om te doen waar we geen zin in hebben. Om tot resultaat te komen, iets neer te zetten, uitdrukking te geven aan wie we werkelijk zijn en wat we bij te dragen hebben in de wereld.

 

Een nieuw niveau van rijpheid, volwassenheid en wijsheid.

 

Dit is een praktische, gegronde energie. Alle uitbarstingen van vuur-energie van de afgelopen tijd zullen de komende jaren getemperd worden door de aarde-energie van Saturnus in Steenbok. Getemperd, niet geblust. Een gecontroleerd vuur wat we gestaag kunnen blijven voeden zonder dat het alle kanten opgaat en per ongeluk de groene weiden van de buren platbrandt. Saturnus in Steenbok in jouw persoonlijke horoscoop geeft een gebied aan wat je simpelweg ontgroeid bent en waar je toe bent aan een nieuw niveau van rijpheid en volwassenheid. En waar je met doorzettingsvermogen en discipline het leven kunt creëren wat van JOU is. Praktisch realisme zonder af te doen aan je dromen. Omdat je het WAARD bent.

 

Patty

De cycli van vier planeten geven inzicht welke groeifase je zit, wat je hier wil leren. Ontdek wat in uitdagende tijden de juiste keuze is.

Met de Nieuwe Maan jouw nieuwe begin enorme kracht meegeven

Share This

Deel dit bericht